Lomakoti Korkalon varaus- ja vuokrausehtoja sekä turvallisuusohjeita

Kaikissa varauksissa, ja niihin myöhemmin tulevissa odottamattomissa muutoksissa, tavoitteemme on olla lappilaisen joustava vieraitamme kohtaan. Näillä pelisäännöillä haluamme varmistaa molempien osapuolten tyytyväisyyden ja vieraillemme onnistuneen loman sekä halun palata vieraaksemme myös vastaisuudessa.

Varaaminen ja ennakkomaksu

Varaukset tehdään sähköpostilla tai puhelimitse. Nämä ehdot tulevat sitoviksi, kun varaus on vahvistettu. Varaukset annetaan vain täysi-ikäisen nimiin ja huolehtimisvastuulle.

Varaus tulee vahvistetuksi, kun laskutettu ennakkomaksu (25 %) on maksettu. Loppusuoritus maksetaan loppumaksua koskevan laskun mukaisena eräpäivänä, joka on noin 2 viikkoa ennen varauksen alkamista. Jos varauksesta majoituksen alkuun on enintään noin 1 kuukausi, laskutetaan vuokra kokonaisuudessaan heti.

Peruutusehdot

Peruutus tai muu muutos varaukseen tulee tehdä sähköpostilla. Varauksen voi perua ilman kuluja ennen ennakkomaksun eräpäivää.

Ennakkomaksun eräpäivän jälkeisistä peruutuksista hyvitetään 50 % maksetusta ennakkomaksusta, kuitenkin mikäli peruutus tehdään 14 vuorokautta tai sitä lähempänä varauksen alkamista, varauksen tekijä on velvollinen maksamaan 50 % sovitusta kokonaisvuokrasta.

Mikäli peruutus tapahtuu varaajan tai hänen läheisensä vakavan sairaus- tai kuolemantapauksen johdosta ennen varauksen alkamista, palautetaan maksettu vuokra vähennettynä peruutus- ja toimistokuluilla 50 €. Tällöin on pyydettäessä toimitettava lääkärintodistus peruutuksen syystä.

Lomakoti Korkalon oikeus perua varaus:

 • kun kyseessä on ylivoimainen este (force majeure). Tällöin asiakas saa maksamansa vuokran kokonaisuudessaan takaisin.
 • jos ennakko- tai loppulaskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

Avaimien luovutus ja palautus

Lomakohde on asiakkaan käytettävissä tulopäivästä klo 15.00 lähtöpäivään klo 12.00. Tulo- ja lähtöaikojen muutoksista voidaan sopia asiakkaan eduksi, mikäli varaustilanne mahdollistaa muutokset.

Avain sijaitsee ulko-oven vieressä koodilukitussa avainkotelossa. Kotelon avauskoodi ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostilla, kun varaukseen liittyvien maksujen suoritukset ovat tulleet tilillemme. Varauksen päättyessä avain sijoitetaan takaisin koteloon ja sen koodikiekot pyöräytetään lukitusasentoon. Avaimen kadotessa paikalla on saatavissa vara-avain, jonka sijainnin saa tietoon numerosta 0400861978.

Vuokraan sisältyy

Vuokraan sisältyy lomapaikan käyttöoikeus ja varusteet lomatarkoitukseen max. 8 hengelle. Patjat, peitteet, tyynyt, saunan polttopuut, perusastiasto, veneet, sekä muun paikan päällä olevan varustuksen käyttöoikeus. Keittiössä on käytettävissä (siinä määrin kuin edellisiltä on jäänyt) perusmausteet, sinappia, paistoöljyä, suolaa, sokeria, kahvia, teetä sekä jauhoja, puuroaineksia, makaroneja, riisiä ym. Varustuksesta on selvitys näillä kotisivuilla.

Asumisessa tulee ehdottomasti käyttää omia liinavaatteita (lakanat, tyynyliinat, pyyhkeet) sekä huolehtia kohteen perussiivouksesta vuokra-aikana ja sen päättyessä (loppusiivous), ellei toisin ole sovittu.  Vuoteiden ja tyynyjen käyttö ilman liinavaatteita ei ole sallittua! Liinavaatteita on myös vuokrattavissa, niiden vuokrauksesta tulee sopia varauksen yhteydessä.

Loppusiivouksen puhtaus- ja siisteystaso tulee jättää”kelpaa uusille vieraille sellaisenaan” -tasoon. Siivousvälineet, -aineet ja
talouspaperit ovat paikan päällä, samoin perushygieniatarvikkeita.  Astiat pestään, jääkaappi puhdistetaan ja sen ovi jätetään auki, veden pääsulku keittiössä asetetaan kiinniasentoon. Mikäli loppusiivousta ei ole suoritettu asianmukaisesti, loppusiivousmaksu laskutetaan vuokrauksen tehneeltä henkilöltä.

Oman viihtyisyytenne varmistamiseksi, kohteessa ei ole suotavaa majoittua enempää kuin 8 henkilöä. Lemmikkieläinten vierailut ovat mahdollisia, mutta siitä on sovittava varausta tehtäessä. Allergikkojen tulee ottaa huomioon lemmikkieläinten vierailut.

Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle oleskelunsa aikana aiheuttamansa vahingot. Mahdollisista vahingoista, kuten astioiden rikkoutumisista, pyydämme jättämään viestin esimerkiksi palautuslomakkeelle. Vauriot ja vahingot, jotka johtuvat huolimattomuudestasi tai hyvän tavan vastaisesta käytöstä tai käyttäytymisestä, veloitetaan vuokrauksen tehneeltä henkilöltä.

Annamme mielellämme lisätietoja ja ohjeita varmistaaksemme lomanne onnistumisen. Lomapaikan miljöön ja ympäristön tunnelmiin  kannattaa tutustua ennakkoon kotisivujemme kuvakollaasin avulla.

Huomioi nämä turvallisuudestanne!

 • Lomanne tapahtuu täysin omatoimisesti aj omalla vastuulla – paikanpäällä ei ole henkilökuntaa eikä ns. mökkitalkkaria.
 • Ympäristössä ei ole lapsille vaaraa aiheuttavia elementtejä, ellei läheistä (100 m) Kemijokea (ei ole äkkisyvää) ja siinä kelluvaa laituria lasketa sellaiseksi. Lähimmälle valtatielle on matkaa 200 m.
 • Lauturin edessä veden syvyys vain 0,7 m – pääedellä veteen laiturilta hyppääminen on kielletty!
 • Talousrakennuksessa on normaalissa mökkielämässä käytettäviä työkaluja, kuten kirveitä. Niistä pitää ohjeistaa/varoittaa lapsia.
 • Pienemmät kotieläimet pääsevät pirtin alle – ja pääsevät kyllä sieltä myös pois.
 • Naapureissa on koiria, jotka voivat ajoittain liikkua lähialueella ja pihapiirissä. Lähipiirissä liikkuu myös poroja, kettuja, jäniksiä, hirviä, peuroja, kauriita, kärppiä, pöllöjä ja haukkoja – karhukin on nähty ihan kotinurkilla.
 • Talousrakennuksen välikatolle meneminen on kielletty katon sortumisvaaran vuoksi.
 • Huoneissa on palovaroittimet.
 • Piha-alueelle tulijoita valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla. Valvonta ei ole toiminnassa, jos piha-alueella tulevista on tullut tieto ennakkoon.
 • Sisätiloissa on luvattoman tunkeutumisen ilmaisu. Valvonta ei ole toiminnassa, jos paikalla tulijoista on tullut tieto ennakkoon.
 • Sähkölämmitystä ja ilmalämpöpumppua ohjataan etänä päälle ja pois.
 • Tulenpito kaikissa huoneiston uuneissa, pirtinuuni mukaan luettuna, on ehdottomasti kielletty.
 • Päärakennuksen eteisen seinällä on jauhesammutin.
 • Veneillessä tulee käyttää pelastusliivejä. Niitä on erikokoisia saunarakennuksen eteisessä.
 • Lähin terveyskeskus ja pelastuslaitos sijaitsevat Kemijärvellä.
 • Apua asumisen ongelmiin saat numeroista 0400861978 (Jorma) ja 0505616059 (Risto)

Toivomme vieraillemme kaikin puolin onnistunutta lomaa.